Vesti

Predstavnica GREEN LIMES-a Tanja Cupać učestvovala u Obuci o finansijskoj održivosti organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom životne sredine

S ciljem jačanja civilnog društva u Srbiji, organizacija aktivnih u oblasti životne sredine, u period od 11. i 12. juna 2018. godineodržana je obuka o perspektivama njihove finansijske održivosti.
Obuka je sprovedena u okviru Programa CSOnnect, i namenjena je organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine I organizacijama koje planiraju da počnu intenzivnije da se bave zaštitom životne sredine u budućnosti. Cilj obuke je da se razjasne ključni pojmovi i termini u vezi sa finansijskom održivošću, da se predstave I promisle različite prakse u zemlji i u svetu kojima civilno društvo može sebi da obezbedi bolju održivost, kao I da se uklonestavovi I organizacione prakse kojima se održivost narušava.
Obuku je pohađalo 26 učesnika iz cele Srbije – pretežno predstavnici organizacija koje nisu podržane kroz institucionalne grantove, ali I predstavnici organizacija podržanih kroz CSOnnect projekat, čime je omogućena razmena iskustava.